Tour Down Under

Graeme Brown heerst in derde sprintduel

De Australiër Graeme Brown heeft Rabobank de winst bezorgd in de derde rit in de Tour Down Under. Rabobank raapte een vlucht met Lance Armstrong op.

Het was trouwens Australië boven in Victor Harbor, want Brown bleef twee landgenoten voor. Ook leider Allan Davis en Stuart O'Grady mochten mee op het podium na de massasprint.

Lance Armstrong liet zich ook even zien en sprong weg in een interessante groep met o.a. ook Rogers en O'Grady. Rabobank had de goede vlucht gemist en zette alles op de achtervolging. Met succes, want alles kwam weer bij elkaar. Brown rondde het werk van zijn ploegmaten af.

Voor titelverdediger Andre Greipel liep de rit minder goed af. Hij was betrokken bij een grote valpartij en moest met 5 anderen de race verlaten. Greipel ontwrichtte zijn schouder en gaf op.

Reacties na 3e rit:

   * Rik Van Slijcke (ploegleider Quick-Step): "Greipel reed op een motorrijder en zo werd zijn fiets terug in de groep gekatapulteerd. Het vehikel raakte Davis, die veel tijd verloor. Ondertussen begonnen ze te rijden vooraan en we moesten ons organiseren. Gelukkig konden we hem nog naar voren loodsen en behield hij zijn leiderstrui. Dat mag wel na dat dagje hard werken."

   * Hendrik Redant (ploegleider Silence): "Pieter Jacobs is bij ons het zwaarste slachtoffer van de val. Hij laat zijn schouder onderzoeken in het ziekenhuis. We konden ons in deze nerveuze koers een paar keer tonen. Tom Stubbe ging in de aanval en later staken D'Hollander en Lloyd hun neus ook aan het venster."


Misschien ook interessant: