Critérium du Dauphiné

Elia Viviani wint tweede rit

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

De Italiaan Elia Viviani (Cannondale) heeft de tweede Dauphiné-rit gewonnen in een massaspurt. Onze landgenoot Gianni Meersman eindigde net als gisteren op de onfortuinlijke tweede plaats. De Canadees David Veilleux blijft leider.

De bergachtige tweede rit kende een gelijkaardig scenario als gisteren. Na twintig kilometer gingen drie Fransen ervandoor. Daaronder Thomas Damuseau, ook gisteren mee in de ontsnapping. José Mendes kon nog aansluiten. De vier vroege vluchters kregen nooit meer dan vijf minuten.

In het peloton controleerde Europcar, ploeg van gele trui Veilleux. Pas op de voorlaatste beklimming schoot de vlam in de pan. Vluchter Molard versnelde en de anderen moesten passen. Ook hij werd echter snel gegrepen en het hele pak reed samen naar de finish.

In de laatste kilometer leek Gianni Meersman in een zetel te zitten voor de overwinning. Maar ook Cannondale bracht spurtbom Viviani. In het duel tussen de twee trok Elia Viviani aan het langste eind. Gianni Meersman wordt zo voor de tweede dag op rij tweede.

Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) had toen de Dauphiné al verlaten. Hij gaf halfweg de rit op.


Misschien ook interessant: