Lammerts kiest basisselectie WK's

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Bondscoach Johan Lammerts heeft een selectie van vijftien renners gemaakt die de basis is voor de komende twee WK's op de weg.

Hij wil met de groep werken richting de WK's in september in Florence en in 2014 in het Spaanse Ponferrada. De selectie kan te allen tijde worden aangevuld.

Lammerts moet zijn definitieve ploeg voor de WK in Italië normaal gesproken terugbrengen naar negen renners. De selectie bestaat uit Lars Boom, Stef Clement, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Tom Jelte Slagter, Bram Tankink, Laurens ten Dam, Johnny Hoogerland, Wout Poels, Lieuwe Westra, Niki Terpstra, Sebastian Langeveld en Pieter Weening.

Bij zijn aanstelling als bondscoach eind vorig jaar liet Lammerts al weten dat hij bij de mannen met een basis van tien tot twintig renners wilde gaan werken.

Ook bij de vrouwen, die hij eveneens onder zijn hoede heeft, werkt de opvolger van Leo van Vliet met een dergelijke topsportselectie waarmee regelmatig trainingsstage worden gehouden. De selecties blijven altijd open. Iedereen kan zich er altijd in rijden.


Misschien ook interessant: