Giro d'Italia

Il Giro: Vistonti boekt zijn tweede zege

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Giovanni Visconti (Movistar) heeft zijn tweede ritzege van deze Giro beet. De Italiaan sprong in de laatste 15 kilometer weg uit het peloton en kwam alleen aan in de 17e rit.

Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag. De Belg Gert Dockx kreeg samen met Rubiano, Durbridge en Belkov nooit meer dan vijf minuten van een controlerend peloton.

Aan de voet van de enige klim van de dag, op 20 kilometer van de streep, werden drie vluchters gegrepen. Enkel Rubiano gaf zich nog niet gewonnen.

In het peloton sprong Di Luca als eerste naar Rubiano toe, gevolgd door Visconti. Die liet zijn twee metgezellen nog voor de top achter en vertrok solo voor de laatste 15 kilometer.

Cavendish volgde na de klim al op een minuut van de eerste achtervolgende groep en mocht zo de overwinning op zijn buik schrijven. De sprinters Modolo, Hondo en Mezgec zaten wel voorin.

Visconti draaide echter goed rond en bleef uit de greep van zijn achtervolgers. De drievoudige Italiaanse kampioen schrijft zo al zijn tweede etappezege op zijn naam in deze Giro.

De spurt om de tweede plaats werd gewonnen door Navardauskas, voor Mezgec. De Litouwer dacht dat hij gewonnen had en smeet zijn armen in de lucht.


Misschien ook interessant: