Lars Boom wil de Vuelta-proloog winnen

Lars Boom heeft al vaak laten zien dat hij van vele markten thuis is. De wereldkampioen veldrijden heeft nu zijn zinnen gezet op de proloog van de Vuelta.

Die start dit jaar in Assen, in Nederland.
En het is de 23-jarige Nederlander menens. Hij heeft van de tijdrit een hoofddoel van zijn wegseizoen gemaakt. Eerst wil hij nog in eigen land in Hoogerheide zijn wereldtitel in het veld verlengen, maar na het crossseizoen gaat Boom het parcours van 4,5 km door de straten van Assen verkennen.

Hij moet wel nog de ploegleiding van Rabobank overtuigen, weten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Die vreest dat de talentvolle knaap te veel hooi op zijn vork neemt. En dat ze te snel een pion zullen verliezen in steun van de rondekopman.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2009-01-16 16:28:44Ik denk dat Sporza maar eens goed moet controleren waar de proloog verreden wordt. Die is zeker niet door de straten van Assen. Hoewel, een stadscircuit voor de TT lijkt me ook wel wat.
Het zou nog eens wat zijn, een Nederlander die een Vuelta-etappe wint en de leiderstrui draagt in eigen land. Unieke mogelijkheid, daar moet Rabo ook rekening mee houden, uitstraling genoeg.

Reply