Flèche Wallonne (F)

Marianne Vos wint 5e keer op Muur van Hoei

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

In de Waalse Pijl voor vrouwen heeft de topfavoriete het wel kunnen afmaken. Marianne Vos won voor de vijfde keer, maar deze keer was het heel nipt. De Nederlandse was opgelucht: "Op de Muur doet alles pijn, maar op de streep ligt de glorie."

Ook bij de vrouwen viel de beslissing pas op de Muur van Hoei. Niemand kon zich echt onderscheiden en in de slotmeters bleek Marianne Vos (Rabobank) een tikje sneller dan de Italiaanse Elisa Longo Borghini.

Het is al de vijfde zege voor Vos in de Pijl en haar derde overwinning in vier WB-wedstrijden dit seizoen, na de Rondes van Drenthe en Vlaanderen. In de Trofeo Alfredo Binda eindigde ze zesde.

Vos bedankte haar ploeg voor het harde werk op weg naar Hoei. "Er is vandaag hard gereden met veel aanvallen, waardoor het er heel nerveus aan toeging. Mijn ploeg heeft geweldig gewerkt en me aan de voet van de Muur afgeleverd."

"Zelf heb ik mijn krachten zo goed mogelijk gespaard. Op de Muur deed het pijn, maar op de streep komen dan wel de verlossing en de glorie."

"Ik heb nu drie totaal verschillende WB-koersen gewonnen. Mijn eerste zege in de Ronde van Vlaanderen was fantastisch, deze vijfde Waalse Pijl ook", besluit Vos, de Cancellara en Sagan in één persoon.


Misschien ook interessant: