Giro del Trentino

Sky-trein draait op volle toeren

Photo:
© Philippe HUGUENIN

Photo:
© Philippe HUGUENIN

Tourwinnaar Bradley Wiggins en zijn ploegmaats van Team Sky hebben de ploegentijdrit in de Ronde van Trentino gewonnen. Een jonge Tsjech voert het klassement aan.

Team Sky had 15 minuten en 20 seconden nodig op het parcours in en rond de Oostenrijkse stad Lienz. Voor het Britse team was het de eerste overwinning in de ploegentijdrit sinds de Ronde van Qatar in 2010.

Het Astana van Vincenzo Nibali had 13 seconden meer nodig dan Bradley Wiggins en co.

Josef Cerny neemt de leiderstrui over van de Fransman Maxime Bouet (AG2R). De 19-jarige Tsjech van CCC Polsat, de ploeg van Davide Rebellin, zat vanochtend in de goeie vlucht in de eerste etappe.

Maxime Bouet (AG2R) was de eerste leider in de Ronde van Trentino. De 26-jarige Fransman won de ochtendrit na een lange vlucht met acht. Daarvan bleven er op het eind nog drie over. Het peloton kwam in Linz, in Oostenrijk, aan op 7 minuten.

Al na 10 km vertrok de vlucht van de dag met Bouet als bekendste van de acht namen. Samen met de Tsjech Cerny en de Colombiaan Rodriguez liet Bouet zijn kompanen in de steek.

Met zijn drieën spurtten ze om de zege, Bouet won. De Italiaan Dal Santo finishte op 45 seconden als vierde. De Italiaan Battaglin won de spurt van het peloton voor de negende plaats.

In de Ronde van Trentino bereidt het peloton zich voor op de Giro. Woensdag duiken de renners de bergen in.


Misschien ook interessant: