Stefan Schumacher: 'Doping was als bord pasta'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Ook Stefan Schumacher heeft nu toegegeven dat hij in zijn carrière doping genomen heeft. "Epo, groeihormoon en steroïden. En vanaf mijn 20e zette ik spuiten", zegt de 32-jarige Duitser in het Duitse magazine Der Spiegel.

Schumacher begon zijn carrière in 2002 bij Telekom, daarna volgden Lamonta, Shimano en Gerolsteiner, tot hij in 2008 tegen de cera-lamp liep. Hij werd twee jaar geschorst, maar hield steeds zijn onschuld staande. Tot nu.

"Ik draaide mee in een dopingsysteem. Ik ben er niet trots op, maar het is niet anders. Doping behoorde tot het dagelijkse leven van een renner, zoals het bord pasta na de training", zegt de winnaar van de Amstel Gold Race in 2007.

Schumacher won in 2008 twee ritten in de Ronde van Frankrijk en droeg even de gele trui, maar hij testte positief op cera. In 2009 bleek ook dat hij op de Spelen van 2008 van de cera had gesnoept. De Duitser werd voor twee jaar geschorst en zijn kersverse contract bij Quick Step viel in het water.

Na zijn boetedoening kreeg Schumacher onderdak bij het bescheiden Miche-Selle Italia. Nu rijdt hij voor Christian Watches.


Misschien ook interessant: