Ronde van Vlaanderen

Knieproblemen bij Sep Vanmarcke en Lars Boom

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Sep Vanmarcke en Lars Boom beleven geen zorgeloze aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. De beide kopmannen bij de Blanco-ploeg sukkelen met kniepijn en lijken meer te verwachten van Parijs-Roubaix over tien dagen.

Bij Sep Vanmarcke zindert zijn valpartij in Tirreno-Adriatico nog na. "Mijn knie blijft dik", zegt Vanmarcke in De Telegraaf.

De Belg had er een lange parcoursverkenning met zijn ploeg opzitten. "Ik moest deze training wel doen, omdat ik al achterstand opgelopen had."

"Als ik eerlijk ben, denk ik dat ik nog niet goed genoeg ben om een finale te rijden in de Ronde van Vlaanderen. Ik hoop maar dat ik helemaal fit ben voor Parijs-Roubaix een week later", zegt Vanmarcke.

Naast Vanmarcke schuift Blanco ook Lars Boom naar voren als kopman voor de Ronde. Maar ook bij de Nederlander staat door kniepijn het vertrouwen niet in het zenit.

"In Gent-Wevelgem voelde ik dat mijn knie gevoeliger werd. Het is niet zo ernstig en ondertussen al wat beter, maar het was verstandiger om te rusten", zegt Boom in De Telegraaf.

"Met mijn vorm gaat het wel de goeie kant op en ik wil zondag gewoon een goeie koers rijden. En de week erop in Roubaix moet het nog beter zijn."


Misschien ook interessant: