Milano - San Remo

Schotte: 'Sagan heeft alle opties in Sanremo'

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Renaat Schotte verzorgde voor Sporza het commentaar bij Tirreno-Adriatico. Wat heeft hij geleerd uit de Italiaanse rittenkoers met het oog op Milaan-Sanremo? "Peter Sagan is de absolute topfavoriet en Gilbert moet meegaan in een groepje zonder Sagan."

Met twee ritzeges maakte Peter Sagan indruk afgelopen week in de Tirreno. "Sagan is de absolute topfavoriet voor Milaan-Sanremo. Maar de vraag is of de favoriet het ook kan afmaken", zegt Renaat Schotte.

"Op tactisch vlak heeft hij twee keuzes. Ofwel springt hij op de Poggio mee met iedereen die beweegt en maakt hij het af in een kleiner groepje. Ofwel komt hij alleen aan dankzij zijn dalerscapaciteiten."

"Het is lang geleden dat we een renner van dat type gezien hebben. Voor Sagan liggen alle opties open en dat maakt Milaan-Sanremo heel interessant."

Wie worden dan de uitdagers van Sagan? "We hebben gezien dat Cancellara goed is, maar hij is niet zo goed als vorig jaar in dezelfde periode", denkt Schotte. Vorig jaar eindigde Cancellara als tweede in Sanremo.

"Ik heb in de Tirreno met Jürgen Roelandts ook een sterke Belg gezien. Als hij het geweld op de Poggio kan overleven, dan is hij een Belg die een rol kan spelen."

"En Philippe Gilbert heeft net als Sagan twee opties. Hij kan het afmaken in een klein groepje én hij kan meespringen op de Poggio. Gilbert moet meegaan met een groepje waarin Sagan hopelijk niet zit."

"Zoals elk jaar wordt de Primavera een tactisch vraagstuk", weet Schotte. "Of je gaat mee met de sprong op de Poggio, of je wacht de sprint af."

Roger De Vlaeminck sluit zich grotendeels aan bij Renaat Schotte. "Ook voor mij is Sagan de grote favoriet. Hij kan alles. In de Tirreno had hij twee ritten uitgekozen en hij heeft ze alletwee gewonnen."

"Maar de kans is ook groot dat het een sprint wordt, omdat het na de afdaling nog zo ver is naar de aankomst", zegt de cocommentator tijdens de Tirreno. "Bij een sprint denk ik ook aan Cavendish, Goss en Greipel."


Misschien ook interessant: