Tirreno - Adriatico

Martin beste in tijdrit, Nibali wint Tirreno

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Tony Martin heeft de slotrit in de Tirreno gewonnen. De Duitser van Omega Pharma-Quick Step was de snelste in een korte tijdrit. De tweede eindzege op rij van Vincenzo Nibali kwam niet meer in gevaar.

Fabian Cancellara had de twee afgelopen jaren de korte tijdrit in San Benedetto del Tronto gewonnen en de Zwitser was ook nu de grote favoriet op de dagzege. Hij verbeterde de tijd van zijn ploegmaat Hayden Roulston op natte wegen.

Snel werd duidelijk dat Cancellara niet zou winnen. Adriano Malori dook onder de tijd van de Zwitser. De Italiaan van Lampre was 6 seconden sneller.

Toen was het wachten op Tony Martin. De wereldkampioen deed zijn regenboogtrui alle eer aan en reed met een gemiddelde snelheid van bijna 53 km/u naar de ritzege.

Vincenzo Nibali gaf de eindzege en de bijhorende drietand-trofee niet meer uit handen. De strijd om de laatste podiumplaats was wel spannend. Alberto Contador hield maar net Michal Kwiatkowski af, Joaquim Rodriguez viel terug naar de vijfde plaats.

"Het was mijn eerste keer in Tirreno-Adriatico en ik had uitgekeken naar deze tijdrit", zei Tony Martin. "Ik was geconcentreerd en ik ben blij dat ik gewonnen heb. Ik houd wel van deze rittenkoers."

Vincenzo Nibali staat voor de tweede keer te pronken met de drietand, als heerser van de twee zeeën. "Het is een belangrijke zege, mijn eerste van het seizoen."

"Het was een grootse Tirreno, met concurrenten als Froome, Contador en Rodriguez. Dat geeft mijn zege nog meer glans", zei de kopman van Astana.


Misschien ook interessant: