Tirreno-Adriatico

Sagan triomfeert in pittige Tirreno-rit

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

De Slovaak Peter Sagan heeft de zesde rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Cannondale-renner klopte na een heuvelachtige rit Vincenzo Nibali en Joaquim Rodriguez in een spurt met zijn drieën. Nibali is de nieuwe leider.

De etappe rond Porto Sant'Elpidio werd een heroïsche etappe. Een kopgroep van 16 renners, met onder meer Cancellara, Boom en Cunego, reed vroeg in de etappe weg onder een leuk zonnetje.

Maar even later gingen de hemelsluizen open en het regende dan ook opgaves. Onder anderen Andy Schleck, Jelle Vanendert en Mark Cavendish stapten af.

Niet alleen het weer maakte de etappe lastig, enkel langs de zee was het vlak en de klimmetjes waren heel steil. Sommige renners moesten zelfs voet aan de grond zetten.

In de finale spatte de kopgroep uiteen en bleef Intxausti alleen over. Ook het peloton viel uiteen en Intxausti werd bijgehaald en achtergelaten door Nibali en Sagan. Enkel Rodriguez kon nog aanpikken.

In de sprint was Sagan een maatje te groot, zijn tweede ritzege in deze Tirreno. Nibali kan zich troosten met de leiderstrui. Sky had de hele dag gewerkt en in de slotfase raakte Froome geïsoleerd. Hij verloor bijna een minuut.

Vincenzo Nibali lijkt op weg naar een tweede opeenvolgende eindzege in de Tirreno. "Het was een zware dag, met veel lastige hellingen en slecht weer."

"De ploeg heeft hard gewerkt voor mij en ik ben heel tevreden. Morgen is er nog de tijdrit, dat wordt ook nog een lastige klus", zei de kopman van Astana.

Peter Sagan toonde zich met overmacht de sterkste in de sprint. "Ik ben heel blij met deze nieuwe ritzege. Het was een loodzwaar parcours en de regen deed ook geen deugd."

"Het was een grote kopgroep en Sky hield de hele dag het tempo hoog. Toen ik me goed voelde, heb ik mijn ploeg gevraagd om ook op kop te rijden. Nibali was sterk, maar ik kon winnen."


Misschien ook interessant: