Boom: 'Het is allemaal nog niet optimaal'

Lars Boom rijdt zondag zijn eerste wedstrijd sinds zijn val in Loenhout (30/12). Dan neemt de wereldkampioen veldrijden deel aan het Nederlandse kampioenschap in Huijbergen. Helemaal de oude is Boom nog niet.
Lars Boom viel in de Azencross in Loenhout op zijn elleboog.

"Ik heb al redelijk goed buiten kunnen trainen", vertelt Lars Boom aan Sporza.

"Mijn elleboog voelt wel nog wat stram aan en er zitten nog hechtingen in. Ik moet de wonde ook nog twee keer per dag reinigen."

"Het doet nog wat pijn en als het verband strak zit, is het moeilijk bewegen."

"Door de antibiotica in mijn lichaam voel ik me soms ook wat slapjes. Dat zal ik er in de sauna nog wel eens uitzweten."

"Neen, optimaal is het nog niet."

Hoe ver zat Boom van zijn top, toen hij in Loenhout tegen de grond kwakte? "Nog wel een stukje", zegt hij.

"Het zal nog hard werken worden om daar te geraken."

"Ik heb een week stilgezeten, dat is jammer en je levert wel wat in. Maar nu moet ik gewoon nog wat conditie opbouwen, maar dat komt wel goed."

Is dit geen mentale tik? "Mentaal ben ik goed in orde, geen probleem."

En zondag, op het Nederlands kampioenschap? "Ik kan nog niet met volle kracht aan mijn stuur trekken. Hopelijk gaat het zondag beter dan nu."

Sporza sprak met Boom op de voorstelling van het WK-parcours in Hoogerheide.  "Het ligt er nu nog hard bij, maar op het WK zal het totaal wat anders zijn", zegt Boom. "Het is hoe dan ook een mooie, maar zware ronde die me wel ligt."

"Het parcours is me misschien op het lijf geschreven, maar Sven Nys kan hier ook uit de voeten. Hij kan ook goed duwen in de modder."

"Op de lange stroken kan ik mijn ding doen en mijn kracht uitspelen, dat is waar. Dat is een voordeel voor mij."

"Ik houd vooral rekening met Niels Albert. Hij is de topfavoriet."

Lars Boom heeft van het WK zijn doel gemaakt. "Extra druk voel ik niet, ik voel me lekker, op die elleboog na dan. En als het misloopt, tja dan loopt het mis."

"Ik zal dan teleurgesteld zijn, maar het WK is niet alles. Ik won al twee WB-koersen, het gaat helemaal niet slecht. En op het WK wil ik top zijn."

En dan, op naar de weg? "Ja, maar eerst rusten. En na het WK ga ik pas bekijken waar ik begin. Zeker na het voorjaar."


Misschien ook interessant: