World Championship, Cyclo-cross, Elite (F)

Vos maakt er onewomanshow van

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Marianne Vos heeft voor het vijfde jaar op een rij haar meesterschap aan de andere veldrijdsters opgelegd. Ze reed van start tot finish aan de leiding en behaalde haar zesde wereldtitel. De Belgische vrouwen kwamen niet in het stuk voor.

Marianne Vos keek het een halve ronde aan en had er daarna al genoeg van. Haar landgenote Sanne van Paassen en de Italiaanse Lechner hadden in geen tijd een halve minuut aan hun broek.

Amerikaanse hoop Compton zag haar start in duigen vallen en kwam pas na een ellenlange jacht aansluiten bij de twee achtervolgers. Lang zou ze niet bij Van Paassen en Lechner blijven, maar Vos was toen al lang gaan vliegen.

Compton kon de Amerikaanse fans nog wel verheugen met een zilveren medaille, maar bleef toch ook in de schaduw van een alweer indrukwekkende Vos, die niet alleen haar vijfde wereldtitel op een rij wint, maar ook haar zesde in totaal. De Nederlandse is nog altijd maar 25 jaar.

De Belgische inbreng was bijzonder mager. Sanne Cant behaalde vorig jaar in Koksijde nog brons, maar op bevroren ondergrond in Louisville kwam ze niet uit de voeten. Zo werd Ellen Van Loy, die niet eens een profstatuut heeft, op de negende plaats de beste Belgische.


Misschien ook interessant: