Thomas Dekker: 'Alles vertellen'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Thomas Dekker zegt dat hij alles wat hij weet over dopinggebruik in de wielersport gaat vertellen aan de Nederlandse Dopingautoriteit.

"Ik zal alle namen en alle details gaan delen", aldus Dekker op zijn eigen website. Oud-Raborenner Dekker - tegenwoordig in dienst van Garmin - keerde anderhalf jaar geleden terug in het peloton. Hij zegt niemand te zullen sparen.

Dekker, die in 2007 betrapt werd op het gebruik van dynepo, gaat binnen twee weken langs bij de dopingautoriteit. "Ik hoop door een boekje open te doen het makkelijker te maken voor collega's en ex-collega's om te bekennen."

De Nederlandse Dopingautoriteit laat weten in een reactie weten blij te zijn met de toezegging van Dekker. Na afloop van het gesprek gaat de dopingautoriteit kijken wat ze met de verkregen informatie gaan doen.

"Het kan zijn dat we met de nieuw verkregen informatie een tuchtprocedure starten of dat we gaan schikken. Het is eigenlijk een vergelijkbare situatie als met de Armstrong-zaak", aldus directeur Herman Ram van de Nederlandse dopingautoriteit.

Ram benadrukt dat de werkwijze identiek is. Een zaak met andere renners vormt hierop geen uitzondering.


Misschien ook interessant: