De Gendt bij ploegvoorstelling: 'Top 10 en rit in Tour'

De Nederlandse WorldTour-ploeg Vacansoleil-DCM heeft zich in Amsterdam aan pers en publiek voorgesteld. Thomas De Gendt wordt vaak gesolliciteerd. Op zijn schouders rusten hoge verwachtingen voor de komende Tour.

Thomas De Gendt ontbolsterde in 2012 helemaal als ronderenner. In de Giro won hij met bravoure op de Stelvio en eindigde hij op het podium.

De Gendt liet vorig jaar de Tour schieten voor zijn huwelijk. In 2013 ligt zijn focus wel op de Ronde van Frankrijk. "Ik ga voor een plaats in de top tien van de eindstand."

"Maar nog liever dan pakweg tiende te worden, wil ik een ritzege veroveren. Want dat is toch wat de mensen onthouden", zegt hij bij Sporza.

"Op weg naar de Tour wil ik ook goeie prestaties neerzetten in Parijs-Nice en de Ronde van Romandiƫ. En ondertussen blijf ik me ontwikkelen als tijdrijder."

Hoe verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor De Gendt? "Ik ging mee op ploegstage in Benidorm en daarna heb ik vooral thuis getraind. Ik voel me goed en ga met een beter gevoel dan vorig jaar naar de Tour Down Under."

"Ik hoop dit jaar dus een paar grote koersen te winnen. Ik leg me wel minder toe op eendagskoersen, eerder op kleinere rittenkoersen. Het BK ligt me nog wel en Luik-Bastenaken-Luik is ook een koers waarin ik steevast goed ben."

"Maar mijn beste vorm wil ik dus sparen voor de Tour. Ik wil er mijn Giro, waar ik derde werd, nog eens overdoen. Maar dan in de Tour."

"Ik ben echt kopman en dat is toch nog onwennig. Er wordt naar mij geluisterd en plots moet ik alle fotoshoots doen. En wat er nog beter kan: mijn voeding en mijn recuperatie. Massages en zo, daar doe ik niet echt aan mee."

Vacansoleil-DCM heeft ook voor de klassiekers enkele troefkaarten. Zo begroette ploegleider Hilaire Van der Schueren nieuwkomer Juan Antonio Flecha.

"Met Flecha hebben we naast Leukemans iemand die de finales kan kleuren. Als ze elkaar begrijpen, kunnen we daar in het voorjaar een succesverhaal mee bouwen."

En voor de Tour wordt Thomas De Gendt kopman. "Maar ik leg geen druk op hem. Zijn voorbereiding wordt belangrijk en we zullen hem daarin zo goed mogelijk begeleiden."


Misschien ook interessant: