Vanmarcke: 'Ben aanvaard als kopman bij Blanco'

Photo:
© Garmin - Barracuda

Photo:
© Garmin - Barracuda

Blanco Pro Cycling, de opvolger van Rabobank, heeft op Fuerteventura meer dan de nieuwe truitjes onthuld. Het deed ook zijn ambities uit de doeken. Het rekent op Lars Boom en Sep Vanmarcke in de voorjaarsklassiekers. En Robert Gesink zet "alles op de Giro".

Sep Vanmarcke is nieuw bij de ex-Rabobank-ploeg. Maar de 24-jarige Belg kent zijn rol en weet dat zijn ploegmaten dat ook beseffen.

"Mijn nieuwe ploegmaten zien mij en Lars Boom als hun kopmannen voor het voorjaar. Ik voel me ook gerespecteerd binnen het team", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Bij Garmin kwam ik twee jaar geleden als jonkie binnen, maar ondertussen heb ik toch al iets gepresteerd. Iedereen weet dat ik vorig seizoen de Omloop won en dat maakt het allemaal makkelijker.

"Tijdens onze teambuilding werd ik goed onthaald. De integratie is veel beter verlopen dan verwacht." Sep Vanmarcke belandt bij Blanco Pro Cycling wel bij een ploeg met een onzekere toekomst.

"Je merkt dat het iets heeft teweeg gebracht dat Rabobank als sponsor is opgestapt. Het zorgt ervoor dat ook voor de gevestigde waarden alles een beetje nieuw is. Ik denk wel niet dat er binnen het team anders gewerkt wordt dan toen het nog Rabo was. Alles is op en top verzorgd."

Vanmarcke tekende zelf voor twee jaar, waarin Rabobank zich financieel borg stelt. "Als de ploeg geen nieuwe hoofdsponsor vindt en er na 2013 mee zou ophouden, heb ik toch die zekerheid. De ploeg die me dan binnenhaalt, zal niet te diep in de buidel moeten tasten."

Robert Gesink, de rondetroef van Blanco Pro Cycling, gooit het in 2013 over een andere boeg. De 26-jarige Nederlander zet alles op de Giro en schrapt de klassiekers uit zijn programma.

"Mijn eerste hoofddoel op weg naar de Giro wordt Parijs-Nice. Daarna laat ik de klassiekers schieten en bouw ik via een trainingsstage en de Ronde van Romandië op naar de Giro."

"De Tour staat wel nog op mijn programma. Maar mijn rol daarin hangt een beetje af van het verloop van de Giro."


Misschien ook interessant: