Nommay, Cyclo-cross

Boom spurt sneller dan Nys in Nommay

Wereldkampioen Lars Boom heeft in Nommay in Frankrijk de zesde manche van de Wereldbeker gewonnen. De Nederlander van Rabobank was in de spurt sneller dan Sven Nys.

Het was Sven Vanthourenhout die best startte in de Franse modder, maar de andere toppers lieten niet begaan. Bart Wellens had het even moeilijk, maar sloot toch aan bij de ruime kopgroep. Het werd een spannende cross, met lange tijd een kopgroep van een tiental renners. Niemand geraakte ver weg.

Tot Boom aan de boom schudde en Sven Nys, de leider in de Wereldbekerstand, in zijn zog meekreeg. Nys had hard moeten werken om na een slechte fietswissel terug te keren. Wellens kwam nog fel opzetten op het modderige parcours dat op zijn lijf geschreven is. Nys deed er alles aan om Wellens, zijn naaste concurrent in het klassement, af te houden, maar had zelf alle moeite om Boom bij te benen. Boom en Nys spurtten voor de zege. Nys mocht vanuit het Booms wiel vertrekken, maar de wereldkampioen hield Nys goed af en won.

Lars Boom kon Sven Nys pas in de allerlaatste meters afschudden, maar als we Boom mogen geloven had hij veel overschot.  "Ik heb wat met de tegenstand kunnen spelen", beweert de Nederlander.
"Het was een zware race door de modder. Je moest voortdurend hard op de pedalen duwen. Maar ik had een goed gevoel en de concurrentie leek me niet supersterk vandaag. Ik dacht dat het sneller zou gaan. Ik voelde dat ik de sterkste was." Het hoofddoel van Boom blijft het WK. "Dat komt wel goed. Je moet de anderen niet alleen fysiek, maar ook mentaal afmaken. Daar zijn we nu mee begonnen."

Bart Wellens was tevreden met zijn derde plaats na Boom en Wellens. "Dit is schitterend", zegt de Fidea-renner.
"Het ging vandaag met ups en downs. In de beginfase dacht ik even dat het niet ging lukken. Ik heb mezelf moeten oppeppen en mijn vader zei dat ik niet aan mijn pijnlijke rug mocht denken. "Toen Boom en Nys weg waren dacht ik dat ik nog tot bij hen zou geraken, maar het lukte net niet. Ik kon hun wiel aanraken, maar het was onvoldoende. Ik had ook veel pijn, maar ik heb op mijn tanden gebeten. Ik ben heel blij met mijn prestatie", besluit Wellens.

Sven Nys: "Na het Sportgala heb ik van de week even moeten recupereren, maar als je geen alcohol drinkt, valt dat mee. Ik had weinig problemen vandaag, alleen in de wisselzone was het even moeilijk. Ik kon de aanval van Boom makkelijk beantwoorden. Ondanks mijn nederlaag in de spurt, ben ik tevreden met die tweede plaats."


Misschien ook interessant: