Paris - Tours

Marcato vloert De Vreese in de spurt in Tours

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Marco Marcato heeft Vacansoleil een mooie zege bezorgd. De Italiaan klopte in Parijs-Tours Laurens De Vreese en Niki Terpstra in een spurt met zijn drieën. Met Avermaet, Leukemans en Keukeleire eindigden er nog drie Belgen in de top 10.

In een razend snelle wedstrijd kregen elf renners, zonder een Belg maar met Mørkøv, Sylvain Chavanel en Pineau, vier minuten voorsprong.

Mørkøv opende de finale door er op goed 40 kilometer van de streep alleen vandoor te gaan. Hij werd opgeraapt door een zevental, met De Vreese, Terpstra en Marcato.

Het trio ontsnapte uit de kopgroep op de Côte de Beau Soleil, het voorlaatste klimmetje. Achter de drie renners was de organisatie zoek.

In het peloton moest BMC, dat alles zette op titelhouder Van Avermaet, het alleen opknappen. Keukeleire reed nog met wat renners uit het peloton weg, maar de drie waren buiten schot.

John Degenkolb probeerde in het slot nog naar voren te rijden. Toen de drie naar elkaar begonnen te kijken in de slotkilometer, kwam de Duitser nog heel dicht. Daarop ging Terpstra van te ver de sprint aan. Marcato ging vlot over de Nederlander. De Vreese drong nog aan, maar de ervaren Italiaan zocht de nadar op en won de mooiste koers uit zijn carrière.

Marco Marcato (winnaar): "Dit is met voorsprong de mooiste zege in mijn carrière. Ik ben mijn team erg dankbaar. De jongens geloofden in me en werkten hard. In de sprint was ik de beste. Nu kan ik met een goed gevoel de vakantie in. Ik ben een maand getrouwd, dit is het mooiste cadeau voor mijn vrouw."


Misschien ook interessant: