World Championship, Road, TTT, Elite

'WK op de weg zal straks ook met ploegen zijn'

Photo:
© Omega Pharma - Quick Step

Photo:
© Omega Pharma - Quick Step

Tom Boonen komt morgennamiddag met ambitie aan de start van de WK-ploegentijdrit. "Dat bijna alle kampioenen meedoen is mooi. Dit is een erezaak. En dit kan een aanzet zijn voor het WK op de weg met merkenploegen."

Valkenburg in Nederland vormt het decor van de wereldkampioenschappen wielrennen. Tom Boonen kan er morgen met Omega Pharma-Quick Step zijn benen al eens testen voor het WK op de weg volgende week.

Maar Boonen ziet het WK-ploegentijdrijden niet louter als een voorbereiding op het weg-WK.

"Dat bijna alle grote kampioenen meedoen, is bijzonder mooi en bewijst dat iedereen er een erezaak van maakt. Ik denk dat we op de top 3 mogen mikken", zegt Boonen.

"De ploegentijdrit is de zwaarste, maar tegelijk mooiste discipline in het wielrennen. Ik neem hier graag aan deel."

"Een week voor het WK op de weg zie ik daar geen probleem in. In plaats van zwaar te trainen in de heuvels kan ik dit blok van 1,5 uur boven de 100% afwerken. Op training kun je dit niet nabootsen."

"We mikken op de top drie", bevestigt OP-QS-ploegleider Tom Steels de woorden van Boonen. "Voor het prestige maar ook voor de vele punten die ermee te verdienen zijn."

"De ploeg die wint, krijgt 200 punten. Daar moet je al twee klassiekers voor winnen."

Volgens Tom Boonen zal het WK op de weg over afzienbare tijd ook met ploegen gereden worden en dus niet meer in landenteams zoals nu. "Ik zie dit WK tijdrijden voor ploegen als een eerste aanzet voor een WK op de weg met merkenteams", zegt hij. "De Tour de France reden ze vroeger ook met landenploegen...Ik denk dat de ploegen daar zelf meer en meer op zullen aandringen."


Misschien ook interessant: