Holland Ladies Tour (F)

Vos wint vierde rit Ladies Tour

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Marianne Vos heeft de vierde rit van de Holland Ladies Tour gewonnen. Ze was na 122 kilometer in de straten van Zaltbommel de snelste van een kopgroep van drie.

"Ik dacht dat er in deze etappe geen kans zou komen, maar in de slotfase kon ik toch ontsnappen. In tegenstelling tot de rit van gisteren was de samenwerking nu wel goed", aldus de olympisch kampioene, die in de sprint de Duitse klassementsleidster Charlotte Becker en de Zweedse Emma Johansson klopte.

Becker zat dan wel mee in de kopgroep, toch verkleinde Vos haar achterstand op de Duitse dankzij bonificatieseconden tot 26 tellen. Loes Gunnewijk zat ook in de kopgroep, moest na een val opgegeven.

De Holland Ladies Tour wordt zondag afgesloten met een lastige etappe in Limburg over een deel van het parcours waarop later deze maand het WK wordt verreden. Becker die de ronde in 2008 al eens won, heeft goede hoop haar trui met succes te kunnen verdedigen. "Het wordt een zware klus. Marianne za in Limburg ook heel sterk zijn. Maar ik ga mijn huid duur verkopen", liet de Duitse weten.


Misschien ook interessant: