Donostia/San Sebastián

Luis Leon Sanchez wint zijn tweede Clasica San Sebastian

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Luis Leon Sanchez (Rabobank) heeft voor de tweede keer in drie jaar de Clasica San Sebastian gewonnen. De Spanjaard sloop op 10 kilometer van de Baskische stad weg, de andere toppers kwamen te laat.

De koers werd gekleurd door heel wat aanvallen, maar het was duidelijk dat de toppers in de finale zouden toeslaan.

Op de laatste beklimming van de Jaizkibel, de klassieke scherprechter, werd Henao als laatste vluchter gegrepen.

De vele klimkilometers hadden hun werk gedaan en zo bleef er nog maar een groep van zo'n 30-tal renners over.

Geen enkele ploeg zorgde voor controle. Sanchez maakte van de vertwijfeling gebruik om de plaat te poetsen. De Spanjaard hield knap stand. In 2010 won Sanchez ook al. Toen versloeg hij Vinokoerov en Sastre in een spurt met z'n drieën.

Gerrans klopte Meersman in de pelotonsprint voor de tweede plaats.

De Clasica San Sebastian was jarenlang geen Belgische koers, maar met Gianni Meersman staat er voor het tweede jaar op rij toch minstens een Belg op het podium. Vorig jaar was Philippe Gilbert de beste, Van Avermaet werd toen derde. Dit jaar verscheen Gilbert overigens niet aan de start.

"Aan de ene kant ben ik ontgoocheld, want ik had graag gesprint voor de zege. Maar dit is ook een resultaat waar ik op voorhand voor getekend had", zegt Meersman aan Sporza.

"Ik gokte op mijn sprint, maar onder de rode vod wist ik dat het voor de tweede plaats was."

"Ik wist wel dat ik hier goed zou zijn.Ik hoop in de Vuelta in een rit nog twee plaatsjes hoger te kunnen eindigen. Het wordt een zware Vuelta, maar ik denk dat er toch zeker twee ritten zijn die mij echt moeten liggen. Dan mag ik misschien ook het WK rijden. Al weet ik dat veel Belgen naar Valkenburg willen."


Misschien ook interessant: