Tour de France

Poels: 'Voortrijden was niet verstandig'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Wout Poels is sinds dinsdag terug thuis na zijn zware val in de Tour. Hij sprak vandaag voor het eerst met de pers. Stilaan herstelt Poels van zijn zware blessures. "Ik kan nu terug zelf de trap op."

In de zesde rit kwam de Nederlander van Vacansoleil zwaar ten val. Er werd zelfs even gevreesd voor zijn leven. Poels brak drie ribben, hij scheurde zijn nier en milt en had ook nog een gekneusde long.

Poels reed na zijn val nog tien kilometer voort. "Dat was niet zo slim. De dokter drukte op mijn ribben en ik verging van de pijn. Maar ik beet op mijn tanden en zei dat ik niks voelde."

"De arts liet me gaan. Ik maakte het niet erger, maar had snel door dat het goed mis was. Ik reed nog maar vijf kilometer per uur", legt Poels uit.

Poels herstelt nu thuis van zijn blessures. "Ik ben weer wat mobieler en voel me dan ook stukken beter."

Hij lag wekenlang in het ziekenhuis van Nancy. "Ik moest anderhalve week in bed blijven liggen. Ik kon en mocht niets. Toen ik uit bed mocht, was mijn hele leven evenwicht verdwenen", vertelt hij.

"Als ik links uit bed stapte, viel ik rechts om. Het was schrikken: twee weken voor de val reed ik nog koersen van 200 kilometer en in het ziekenhuis kon ik geen tien meter lopen."

"Gelukkig kan ik nu weer zelf de trap op, al gaat dat wel niet zo snel", besluit hij. Hoe lang Poels out is, is nog niet bekend.


Misschien ook interessant: