Tour de France

Le Tour: 'Zo wilde ik deze Tour afronden'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Bradley Wiggins gaf alle criticasters lik op stuk en bewees dat hij de verdiende winnaar van deze Ronde van Frankrijk is. "Dit is wat ik wilde doen: de Tour afronden met een "BANG"!"

Voor Wiggins stopte de Ronde van Frankrijk vandaag. "De Tour was pas na deze lange tijdrit gedaan. 53 km is lang, maar dat is wat ik het beste kan. Ik heb dit parcours in maart verkend en wilde erop uitpakken. Ik voelde me ook fantastisch."

"Van bij de eerste pedaalslag bij de opwarming wist ik dat het goed zat. Van zodra ik het startpodium afreed, wist ik dat ik goed was. Daarna was het gewoon focussen en geconcentreerd blijven tot het eind."

De laatste 20 kilometer beleefde Wiggins op een speciale manier. "Ik dacht aan mijn vrouw en kinderen, aan mijn grootouders. Dat spoorde me aan bij elke pedaalslag."

"Het klinkt nogal melodramatisch, maar mijn hele leven om tot hier te geraken passeerde door mijn gedachten. Dit is toch een heel bepalend moment in mijn leven. Ik dacht aan mezelf als kind, toen ik met  fietsen begon tot de dag van vandaag. Dat is een vreemd gevoel."


Misschien ook interessant: