Tour de France

Le Tour: Bradley Wiggins zet de puntjes op de i

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Bradley Wiggins heeft zijn gele trui nog wat meer kleur gegeven. De Brit van Team Sky won na de eerste ook de tweede tijdrit met overmacht. Zonder ongelukken staat hij zondag als eerste Britse Tour-winnaar op het podium in Parijs. Jurgen Van den Broeck behield zijn vierde plaats.Na 53,5 km met de wind op kop zette Patrick Gretsch de eerste richttijd neer, maar lang kon de Duitser van Argos niet genieten van zijn toppositie . Luis Leon Sanchez loste Gretsch af in het zitje van de winnaar.

De Spanjaard had bij de twee tussenpunten lang de beste tijd, tot Van Garderen, Froome en Wiggins kwamen. Wiggins zette Froome na 14 km op 12" en na 30 km op 54". Bij de finish was het 1'16 ".

Het podium lag voor de tijdrit al zo goed als vast: 1. Wiggins, 2.Froome en 3.Nibali. Jurgen Van den Broeck moest wel nog knokken voor zijn vierde plek.

Van Garderen startte supersnel en at na 20 km al zijn voor hem gestarte kopman Cadel Evans op. De witte trui vernederde de gele trui van vorig jaar. Van den Broeck reed een goeie tijdrit en hield de Amerikaan, die in het 2e deel nog terugviel, op voldoende afstand. VdB was 23e, Monfort de beste Belg.

Voor de plaatsen 6 tot 10 was er nog veel strijd. Evans werd voorbijgestoken door Zubeldia en Rolland. Pinot hield knap zijn tiende plaats vast.


Misschien ook interessant: