Tour de France

Le Tour: Sanchez troeft Sagan en Gilbert af

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Luis Leon Sanchez heeft de Tour van Rabobank gered. De Spanjaard was in Foix de slimste van een lange vlucht. Philippe Gilbert eindigde als vierde.

Gejaagd door de wind legde het peloton in het eerste uur 46 kilometer af, en daar zat een col van tweede categorie bij. Op die Col du Portel brak het peloton in tweeën.

Onder meer Vanendert, Klöden en Schleck raakten bijna twee minuten achterop. Maar de groep met gele trui Wiggins hield in en liet alles weer samenkomen.

Zo kreeg de erg bedrijvige Sagan met Kruijswijk en Paulinho vrij baan in de afdaling. Acht renners maakten nog de sprong: Gilbert, Casar, Izagirre, Martin Velits, Gautier, Sanchez, Minard en Vorganov.

Het was snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. De elf kregen een vrijgeleide van het peloton en de voorsprong liep snel op tot meer dan 10 minuten. In de finale werd het zelfs meer dan 15 minuten.

Sagan pikte aan de Supersprint de 20 punten mee, maar wie dacht dat de Slovaak daarmee verzadigd was, kwam bedrogen uit.

Op de steile en smalle Mur de Péguère ging Sanchez als eerste, Gilbert, Casar en Izagirre volgden. Een verbazende Sagan boog even, maar brak niet. Met zijn vijven gingen ze de finale in. Sanchez was uiteindelijk de sluwste, de eerste aanval was meteen de goeie. Gilbert eindigde als derde.


Misschien ook interessant: