Tour de France

Le Tour: 'Greipel verdiende de zege'

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Peter Sagan kwam een half wiel te kort voor zijn vierde ritzege, maar de Slovaak nam vrede met de tweede stek. "Het was bijzonder nipt, maar Greipel verdiende de zege." Kris Boeckmans zag zijn plannen gedwarsboomd door een blessure.Sagan toonde zich in Cap d'Agde groot in het verlies. "Ik was er heel dicht bij, maar de zege van Greipel is verdiend. Lotto-Belisol heeft de de laatste 20 km hard gewerkt om het tot een sprint te laten komen", zegt Sagan.

"Ik heb wel gedacht aan de zege. Als ik iets vroeger aanzet, kan ik Greipel misschien kloppen. Na de lijn was ik eerste, maar zo gaat dat nu eenmaal in sprinten. Ik heb er weer een ervaring bij."

Sagan doet alweer een uitstekende zaak in de strijd voor de groene trui. De buit lijkt zo goed als binnen voor de Slovaak, maar die blijft nuchter. "Het groen is pas binnen als we in Parijs zijn."

Kris Boeckmans had een plannetje klaar voor de rit naar Cap d'Agde, maar een blessure gooide roet in het eten. "Ik heb zwaar afgezien", zegt Boeckmans.

"Al na 10 km kreeg ik last van de spier aan mijn scheenbeen. Ik hoop dat de fysiotherapeut me straks goed kan behandelen, zodat ik er meteen vanaf ben, want ik heb echt de hele rit afgezien. Ik denk dat het een gevolg is van met m'n knie tegen m'n stuur te stoten"

"Het is al de ene blessure na de andere", sakkert onze landgenoot. "Ik moet blijven doorgaan, maar ik heb vandaag afgezien in een vlakke etappe. Normaal was ik wel mee over die slothelling."

Mark Cavendish spurtte niet mee voor de zege. De Brit blijft op één ritzege steken in deze Tour. "Het klimmetje was te lastig voor Cavendish", zegt Team Sky-ploegleider Servais Knaven.

"Jammer, want dit was een mooie kans. Mark naderde nog tot op 20". Hij had geen ploegmaats bij zich, die zitten bij Wiggins. En de andere teams nemen hem niet graag mee. Dat weet hij."

"Wat Wiggins deed voor Boasson Hagen in de spurt was een supermooi gebaar. Dit toont dat de sfeer in onze ploeg goed is. Wiggins toonde dat hij tevreden is over het werk van de anderen, maar hij doet zoiets ook gewoon graag."

Gele trui Bradley Wiggins kroop in de slotfase even in de rol van superknecht.  "Na de klim was de groep een pak kleiner. Dat maakte het minder hectisch voor de klassementsmannen. Dat ik doortrek voor Edvald? Het is veiliger om zelf op kop te rijden."


Misschien ook interessant: