Tour de France

Le Tour: 'Schitterend werk van het team'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

André Greipel boekte in Le Cap d'Agde zijn derde ritzege van deze Tour. Zijn ploeg, Lotto-Belisol, was weer ijzersterk. "We hebben deze zege verdiend."

Greipel klopte Peter Sagan met een halve wiellengte en boekte zo zijn derde ritzege van deze Tour. Hij komt daarmee op gelijke hoogte van diezelfde Sagan. "Het team heeft schitterend gewerkt", reageert Greipel.

"De laatste 25 kilometer waren erg zwaar. Lars Bak bracht me terug in de groep nadat ik gelost was op de Mont Saint-Clair. Daarna reed het team voluit om Albasini en Vinokoerov te pakken."

"Zelfs Van den Broeck deed in de laatste meters zijn duit nog in het zakje. Dat had ik niet verwacht, maar het was nodig. Want uiteindelijk was het nog heel nipt." Het illustreert de goede sfeer die er heerst bij Lotto-Belisol.

"In de sprint koos ik het wiel van Boasson Hagen. Ik wist dat ik kon winnen als ik bij hem in het wiel zat. Mijn volgende doel? Parijs halen."

"Dit is vol stress genieten", zegt teammanager Marc Sergeant aan Sporza. "Als je ziet dat vijf van jouw mannen het groepje aanvoeren om Vinokoerov en Albasini terug te nemen, dan zit je zo fier als een gieter in de volgwagen."

"We reden vandaag voor Van den Broeck", bekent Sergeant. "Het klassement is het belangrijkste. Maar we zeiden tegen André: "Zet er u bij, wat we voor VdB doen, doen we ook voor u." Hansen en Bak brachten hem terug na die muur en vanaf dan namen we het voortouw. Dat VdB ook meereed is mooi."

"Deze Tour is al meer dan geslaagd. Nu zullen we Jurgen nog hoger proberen te krijgen in het klassement. Maar lukt dat niet, is onze Tour ook mooi geweest."


Misschien ook interessant: