Tour de France

Le Tour: Greipel schiet voor de derde keer raak

Photo:
© Lotto - Belisol

Photo:
© Lotto - Belisol

André Greipel heeft zijn derde Tour-rit gewonnen. Na een snelle en door de wind lastige etappe klopte Greipel Sagan nipt in een massaspurt. Bradley Wiggins blijft leider.

Op de Franse nationale feestdag was de eerste vlucht weer de goeie: met Bouet, Dumoulin, Ladagnous, Engoulvent en Pineau waren er 5 Fransen bij. Mørkøv, Urtasun en Curvers zorgden voor acht koplopers.

Ze kregen 9 minuten, maar het peloton, gemend door Orica-GreenEdge (Goss) begon al snel aan de achtervolging. Urtasun mocht de supersprint winnen, in het peloton was Sagan de beste aan de supersprint voor Greipel en Goss.

Op 64 km van de streep ging Mørkøv solo. De sterke Deen reed meteen een minuut weg van zijn 7 medevluchters. Met de zee in zicht begon BMC aan het spel van de wind. Hincapie en Gilbert trokken een waaier, het peloton spatte uit elkaar. Alle favorieten waren mee.

Op de steile Mont Saint-Clair zwalpte Mørkøv. Van den Broeck en Evans aten de 7 en de Deen op, met Wiggins in het wiel. Van den Broeck kwam als eerste boven, ook Sagan was vlot mee. Cavendish moest snel lossen, Greipel kwam aansluiten.

Vinokoerov en Albasini muisden ervan onder. De Lotto-Belisol-trein haalde ze op drie km van het einde terug. Wiggins zelf haalde nog Sanchez en Sprick terug.In de sprint haalde Greipel het nipt ondanks een late jump van Sagan.


Misschien ook interessant: