Tour de France

Le Tour: Tony Martin stapt uit de Tour

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Zoals verwacht verlaat tijdritspecialist Tony Martin de Tour. De Duitse renner van Omega Pharma-Quick Step wil zijn pols laten genezen met het oog op de Olympische Spelen in Londen. Martin: "Ik zal mijn best doen om in vorm te zijn voor Londen."

Tony Martin, wereldkampioen tijdrijden, viel in het openingsweekend van de Tour op zijn linkerhand en brak een beentje in zijn pols.

De Duitser beet een week op zijn tanden. Na overleg met de ploegleiding en de medische staf van Omega Pharma-Quick Step keert hij vandaag naar huis.

"Ik heb er samen met het team veel energie in gestoken om vandaag te halen", zegt Martin, "maar nu is het tijd om aan mijn volledig herstel te denken."

"Ik heb nog drie weken tot de Olympische Spelen. Ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar ik zal mijn best doen om in vorm te zijn voor Londen."

Martin (27) neemt op de Spelen deel aan de wegrit (28 juli) en de tijdrit (1 augustus).

"Tony Martin heeft de voorbije dagen getoond welk karakter hij heeft", zegt Helge Riepenhof, ploegdokter van Omega Pharma-Quick Step. "Maar vanuit medisch standpunt is het nu tijd om de breuk de kans te geven om te genezen. Het is de enige mogelijke beslissing om ervoor te zorgen dat hij kan presteren op de Spelen van Londen zonder schade te berokkenen, aan bijvoorbeeld zijn onderrug of zijn knieën."


Misschien ook interessant: