Tour de France

Le Tour: Sagan verslaat Greipel in de massaspurt

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Peter Sagan heeft zijn derde ritzege van deze Tour beet. De Slovaak versloeg André Greipel in de massaspurt. Een valpartij had het peloton in tweeën gerukt, onder meer Hesjedal en Schleck verloren 2 minuten.De derde vlakke rit op een rij en weer liet het peloton snel een vlucht van vier renners rijden. De Belg Romain Zingle kreeg het gezelschap van David Zabriskie, David Malacarne en Karsten Kroon. Het kwartet reed meer dan 6 minuten voorsprong bijeen.

Het peloton werd op weg naar Metz niet gespaard van valpartijen. Greipel was het grootste slachtoffer. De Duitser van Lotto-Belisol lag er twee keer bij en had pijn aan zijn twee schouders.

Het tempo in het peloton ging de hoogte in voor de supersprint. Greipel mengde zich niet in de debatten, Goss versloeg wereldkampioen Cavendish en Sagan.

Het peloton knabbelde aan de voorsprong van de vluchters, die op 30 kilometer van de finish nog een voorsprong van een minuut hadden.

Met een rotvaart ging het peloton, onder leiding van GreenEdge, op zoek naar de kopgroep en jawel, op 25 kilometer van de streep was het weer van dat: een valpartij.

En de chaos was compleet. Tientallen renners kwakten tegen de grond of in de graskant en bijna de helft van het peloton werd opgehouden.

Danielson, Vigano en Astarloza gaven op, Johan Vansummeren bleef lang zitten. Maar vooral, een pak klassementsrenners verzeilde in een tweede pelotonnetje: Giro-winnaar Hesjedal, Fränk Schleck, Gesink, Mollema, Valverde en Brajkovic.

Het eerste stuk van het peloton wachtte niet, met GreenEdge en BMC op kop. Wereldkampioen Cavendish ontbrak ook in het eerste peloton en zou dus weer niet meespurten.

De trein van Lotto-Belisol deed het goed en Greipel deed ondanks zijn schouderproblemen toch een gooi naar een derde ritzege. Door een kettingbreuk van Boeckmans moesten Greipel en Sagan even uitwijken. Sagan had een sterkere eindjump in zijn benen dan Greipel.


Misschien ook interessant: