National Championship, Road, Elite, Belgium (F)

Jolien D'Hoore is Belgisch kampioene

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Jolien D'Hoore heeft zich tot Belgisch kampioene wielrennen gekroond in Geel. De 22-jarige renster van Topsport Vlaanderen klopte drie medevluchtsters op de streep.

Jolien D'Hoore ging samen met Ludovine Henrion, Maaike Polspoel en Jessie Daams de slotronde in. Polspoel trok de sprint op gang voor D'Hoore. De oud-wereldkampioene bij de juniores had weinig moeite om Henrion en Daams te kloppen.

Voor D'Hoore (22) is het haar eerste nationale wegtitel bij de elite. In 2008 reed ze in Hooglede-Gits naar de nationale driekleur bij de juniores. D'Hoore won in hetzelfde jaar ook het wereldkampioenschap voor juniores.

"We hebben een uitstekende wedstrijd gereden als ploeg", zei Jolien D'Hoore. "Eerst knapte Latoya Brulee het werk op, daarna Maaike Polspoel. Ik kon mezelf sparen voor de sprint."

"Toen de achtervolgers naderden tot op 13 seconden werd ik wat zenuwachtig en wilde ik mee kopwerk doen, maar Maaike riep me tot de orde."

"Zoals wel vaker zette ik de sprint te vroeg in. Gelukkig hield ik stand. Ik schat deze titel hoog in. Het is mijn eerste op de weg bij de elite."


Misschien ook interessant: