Le Tour: Thor Hushovd rijdt geen twaalfde Tour op rij

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Thor Hushovd zal voor het eerst sinds 2001 niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. "Hij is nog niet voldoende hersteld van een virale infectie om een grote ronde te rijden", luidt het bij zijn team BMC.

Hushovd is al het hele seizoen op de sukkel. "Alles is nu weer normaal, maar hij is niet klaar voor de Tour", zegt BMC-dokter Max Testa. Hushovd zal zich, net als Tom Boonen, via de Ronde van Polen voorbereiden op de Spelen.

"We hadden hem er uiteraard graag bijgehad", zegt manager John Lelangue. "Maar als we alles eens nuchter bekijken, denken we dat zijn nieuwe programma beter moet passen bij zijn doelen."

Voor Hushovd is het forfait een bittere pil. Hij won vorig jaar nog twee ritten in de Ronde van Frankrijk en droeg zeven dagen de gele trui. In totaal won hij al tien ritten in de Tour. Twee keer nam hij het groen mee naar huis.

"Er zijn nog genoeg andere doelen om mij te kunnen bewijzen", neemt Hushovd het sportief op. "De Spelen zijn altijd al een hoofddoel geweest en op het WK wil ik zowel individueel als in de ploegentijdrit goed uit de verf komen."

"Ik zal gewoon iets meer tijd nodig hebben om weer in vorm te komen", beseft de renner. Hushovd past ook voor het Noors kampioenschap eind juni. Hij zal dus geen derde keer nationaal kampioen worden.


Misschien ook interessant: