'Verwacht meer van een wereldkampioen'

Photo: © LottoNL - Jumbo

Photo: © LottoNL - Jumbo

Roland Liboton is in Het Nieuwsblad kritisch voor Lars Boom. "Hij moet zijn regenboogtrui meer laten zien, anders verdient hij die trui niet", zegt de viervoudige wereldkampioen. Boom laat het niet aan zijn hart komen. "Dit deert me niet." Omdat hij de afgelopen dagen ziek is geweest, zet Lars Boom een punt achter het eerste luik van zijn crosswinter. Roland Liboton kan deze aanpak maar matig appreciëren.

"Die ziekte, daar heb ik alle begrip voor, maar in Gavere was er toch niet al te veel aan de hand. Toen Boom moest passen, reed hij de koers rustig uit. Van een wereldkampioen verwacht ik meer inzet", zegt Liboton in Het Nieuwsblad. "Ik verwacht dat Boom zijn regenboogtrui laat zien, dat hij vecht voor wat hij waard is. Anders verdient hij het niet om die trui te dragen."

Boom laat op 7 december de WB-manche in Igorre (Spa) aan zijn neus voorbijgaan. "De UCI zou een reglement moeten opstellen waarin de wereldkampioen verplicht wordt een aantal koersen te rijden."

Toch is Liboton realistisch dat ook die verandering weinig zoden aan de dijk zou brengen. "In oktober reed Boom ook mee, maar hij werd met moeite tiende. "Ik plan in functie van mijn wegseizoen", zegt hij dan. Dat is een smoesje. Op die manier wordt het voor hem gewoon makkelijker om weer het WK te winnen. Het is een typische "Hollander": boenken om kampioen te worden en daarna zie je ze niet meer", zegt Liboton, die zelf viervoudig wereldkampioen is.

Lars Boom tilt niet al te zwaar aan de kritiek van Roland Liboton.  "Hij koerst niet in deze tijd, ik begrijp niet dat hij dan kritiek kan leveren", zegt Boom. "Nu is gewoon vroeger niet. Ik weet wat goed is voor mij en hoe ik nu resultaten moet halen. Als ik nu blijf doorkoersen, kan dat zelfs gevaarlijk zijn voor de rest van mijn carrière. Dat risico wil ik niet lopen."

"Trouwens, ik toon mijn trui toch wel? Gavere was minder, maar dat kan iedereen overkomen. Als iemand kritiek heeft dan deert me dat totaal niet. Zelfs al is het van een legende als Liboton."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2008-11-27 13:16:58Waar bemoeit hij zich mee? Je wordt wereldkampioen omdat je de WK-wedstrijd wint. Dan verdien je zo'n titel en trui absoluut. Het is aan Boom om te rijden waar en wanneer hij wilt. Om dat af te doen als typisch Nederlands is een beetje flauw. Misschien zelfs wel jaloezie. Als het WK de enige wedstrijd zou zijn die ik kon winnen, zou ik ervoor tekenen.

Reply