Tour of California

Gesink slaat zijn slag in Ronde van Californië

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Robert Gesink heeft de macht gegrepen in de Ronde van Californië. De Nederlander van Rabobank won de rit met aankomst op Mount Baldy en reed zo David Zabriskie uit de leiderstrui. Er staat enkel nog een criterium van 72 kilometer in Los Angeles op het menu.

RadioShack probeerde de wedstrijd op te blazen met een vroege aanval. Met vier renners zaten ze in de vroege vlucht en Christopher Horner, de winnaar van vorig jaar, zette leider David Zabriskie onder druk.

Onder meer het harde werk van Eijssen en Van Avermaet voor hun BMC-kopman Van Garderen hield Horner onder controle en op de steile slotklim (Mount Baldy) was Horners liedje uitgezongen.Hij moest zijn laaste medevluchter, de Colombiaan Atapuma, laten gaan. Ondertussen was Gesink aan zijn raid naar de eindzege begonnen.

Hij reed iedereen uit het wiel, raapte eerst Horner en daarna Atapuma op en klopte de Colombiaan in de sprint. Tom Danielson is nu de eerste achtervolger van leider Gesink in de stand, hij volgt op 46 seconden.

Robert Gesink was emotioneel na zijn overwinning op Mount Baldy. Eind vorig jaar brak hij z'n been op training. "Ik ben weer helemaal terug", zegt Gesink.

"In januari moest ik nog opnieuw leren stappen. Ik heb de laatste maanden heel hard gewerkt en dit geeft me veel voldoening. In het begin van het jaar waren de resultaten niet altijd goed en dat is frustrerend voor een sporter."

"Ik heb een emotioneel zware tijd achter de rug. Iets meer dan een jaar geleden verloor ik mijn vader en voelde ik zelf ook dood. Het is ongelooflijk dat ik dan op zo'n zware aankomst win."


Misschien ook interessant: