Paris - Roubaix

Boonen: 'Mooiste overwinning ooit'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Tom Boonen had zijn nummertje niet gepland: "Neen, want het was erg ver", zegt hij. "Het is wel de mooiste manier om Parijs-Roubaix voor de vierde keer te winnen."

"De koers zat vast. Toen we op een strook zaten die ik goed ken, kwamen we met z'n vijven te zitten. "Rijden", dacht ik, maar de Italianen hadden meteen problemen. Toen ook Terpstra loste, kwam ik alleen te zitten."

"Het was tijd om een nummertje op te voeren. Ik heb alles gegeven, tempo gereden en mijn inspanning goed ingedeeld. Ik heb iets geprobeerd en het is gelukt: mijn mooiste overwinning ooit."

"Ik heb nog nooit zo lang alleen gereden, Misschien bij de nieuwelingen. Ik hoef zo'n solo ook niet te rijden. Vorige week kreeg ik te horen dat Pozzato de sterkste was in de Ronde, maar ik kan altijd rekenen op mijn sprint: een machtig wapen."

"Ik ben trots om met zo iemand te mogen werken", zei ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza. "Wat Tom vandaag doet, is een van de grootste nummers."

"60 kilometer tegen een blok van Sky en mannen van BMC. We hadden alles goed ingecalculeerd en wisten ook dat er meer rugwind was naar het einde toe. We hebben alle kaarten op tafel gegooid, één pijl verschoten en bingo!"

"Met Van Keirsbulck waren we de enige topploeg bij de vluchters. Toen hij viel, moesten we beginnen te koersen en dat hebben we gedaan. Tom reed 48 km/u over de kasseien. Indrukwekkend."

Patrick Lefevere won voor de elfde keer in 21 jaar Parijs-Roubaix. "Elke keer denk je: dit herhaalt zich niet meer. Toch doen we het opnieuw. Op een of andere manier is dit onze koers", zegt de manager van Omega Pharma Quick-Step.

"Toen Niki (Terpstra, red) moest lossen, durfde Tom niet meer te wachten. Hij ging immens hard. Ik heb hem nog nooit zo hard zien rijden." Lefevere trok zijn besluiten: "Voor alleman die Tom al had afgeschreven. Schrijf nooit iemand te rap af!"

"Voor ons is dit een superseizoen, om van te dromen. We proberen hier vanavond toch een beetje van te genieten."


Misschien ook interessant: