Vuelta Ciclista al País Vasco

Daryl Impey blijft sprintend peloton voor

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (GreenEdge) heeft de tweede rit gewonnen in de Ronde van het Baskenland. De Zuid-Afrikaan viel aan in de slotkilometer en won. Zijn ploegmaat Allan Davis werd tweede. José Joaquin Rojas Gil, winnaar van de eerste rit, blijft leider.

De zon was de grote afwezige in het noorden van Spanje. Het peloton kreeg een dagje regen, mist en koude voorgeschoteld in de tweede etappe.

Vijf renners trotseerden het gure weer en vielen aan. Het quintet bestond uit twee Fransen (Pinot en Pineau), een Deen (Christensen), een Italiaan (Bosisio) en een Spanjaard (Sanchez Pimienta).

Net voor de laatste col van de dag had het peloton de aanvallers te pakken. De Duitser Nerz probeerde de massasprint te ontlopen, maar slaagde daar niet in.

Daryl Impey wel. De Zuid-Afrikaan viel aan in de laatste kilometer en bleef net uit de greep van het peloton. Zijn ploegmaat Allan Davis reed als tweede over de streep. Gianni Meersman was opnieuw de eerste Belg. Hij werd negende.

De leiderstrui blijft in handen van José Joaquin Rojas Gil, winnaar van de eerste etappe. De Spanjaard bereikte de aankomst als vierde.

Woensdag staat de eerste etappe met aankomst bergop op het programma.


Misschien ook interessant: