Driedaagse van De Panne

Chavanel pakt de eindzege in de Driedaagse

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Sylvain Chavanel heeft de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Fransman van Omega Pharma-Quick Step won de afsluitende tijdrit, voor Lieuwe Westra en Svein Tuft. Alexander Kristoff, leider voor de tijdrit, verloor meer dan een minuut.

De favorieten stonden vlak voor de tijdrit op één zakdoek bij elkaar. Van de 5e tot de 42e plaats stond iedereen op twaalf seconden van leider Kristoff, die zijn voorsprong in de ochtendrit had vergroot met een zege.

Svein Tuft stak als eerste een hand uit naar de rit- en eindzege. Maar Lieuwe Westra lachte eens met de tijd van de Canadees. Hij dook ruim onder de 18 minuten.

Westra waande zich even de koning van De Panne, tot Sylvain Chavanel kwam aangedenderd. Hij verwees Westra voor het vierde jaar op een rij naar de tweede plaats in de afsluitende tijdrit.

Enkel leider Kristoff kon het feestje van Chavanel nog vergallen, maar de Noor bewees dat hij meer een sprinter is dan een tijdrijder. Hij kwam niet in het stuk voor en tuimelt nog uit de top tien in de stand.

Chavanel volgt Sébastien Rosseler op op het palmares. De Belg kon zijn titel wel niet verdedigen, want zijn ploeg nam niet deel aan de Driedaagse. Met zijn zege werpt Chavanel zich op tot een van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag. Vorig jaar werd de Fransman tweede.

Sylvain Chavanel was in de wolken met zijn overwinning. "Ik had hier echt een doel van gemaakt. Ik was één van de renners die in onze ploeg nog niet hadden gewonnen, dus dat was een extra prikkel", vertelt hij aan Sporza.

"Winnen met vier seconden is niet veel, maar ik heb me volledig gefocust, met resultaat", zegt Chavanel. "Winnen motiveert iedereen. En als de leider heel goed is, volgt de rest van de ploeg automatisch."

Chavanel blikte ook kort vooruit naar de Ronde van Vlaanderen. "Het nieuw parcours boezemt iedereen angst in. We hebben een sterke ploeg, maar we zullen de druk niet alleen dragen. Onze ploeg is in orde, dus ik heb er vertrouwen in."


Misschien ook interessant: