Harelbeke

De Wolf: 'Gilbert voor podium in E3 en Ronde'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Dirk De Wolf mag dan niet meer samenwerken met Philippe Gilbert, toch kent de begeleider van Lotto-Belisol de kopman van BMC nog op zijn duimpje. En hij ziet dat het goed is. "Valt hij niet, dan wint hij Sanremo."

De vorm van Philippe Gilbert hield heel wielerminnend België de voorbije weken bezig. Achteraan finishen in koersen die hij vorig jaar won, lossen in een ploegentijdrit, het was ongewoon voor Gilbert.

Zelf bleef de Belgische kampioen er altijd rustig onder, ook nadat hij met koorts had moeten opgeven in de Tirreno. Zaterdag op weg naar Sanremo stak hij zijn neus aan het venster op de Cipressa. Maar hij viel in de afdaling.

"Jammer van die val", zegt De Wolf in Het Laatste Nieuws. "Ik geef het je op een blaadje: blijft hij recht, dan is hij op de Poggio mee met Cancellara, Nibali en Gerrans en klopt hij ze in de spurt."

De Wolf is ervan overtuigd dat Gilbert in de komende Vlaamse topkoersen een vooraanstaande rol zal spelen. "Schrijf maar op: vrijdag in de E3 rijdt hij top drie. Ook in de Ronde zie ik hem meedoen voor het podium."

"Onderschat de "vrije" week tussen Gent-Wevelgem en de Ronde niet. Daarin kun je conditioneel nog veel progressie boeken. En in zijn Ardennenklassiekers zal hij top zijn."


Misschien ook interessant: