Le Samyn

Sluwe Démare vloert Boeckmans in GP Samyn

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

De jonge Arnaud Démare, wereldkampioen bij de beloften, heeft de GP Samyn op zijn naam geschreven. Kris Boeckmans leek op weg naar de zege in de Waalse openingskoers, maar viel stil en werd voorbijgesneld door de 20-jarige Fransman.

Vijf Belgische vluchters kleurden de koers. Het groepje met onder anderen Iljo Keisse kreeg een bonus van negen minuten, maar toen het peloton versnelde, smolt de voorsprong al sneeuw voor de zon. Op 25 kilometer voor de streep kon de koers ontploffen, maar FdJ hield alles binnen schot.

Kris Boeckmans ging in de nijdige slotmeters vroeg aan, maar de Belg van Vacansoleil viel stil op 50 meter van de streep. Arnaud Démare vlamde nog voorbij Boeckmans naar zijn tweede overwinning van het seizoen.

"De ploeg heeft enorm hard gewerkt voor mij. Ik heb constant op reserve kunnen rijden en me kunnen verschuilen in de buik van het peloton. De laatste kilometer was nog zware kost, maar mijn timing was in orde en alles is goed uitgedraaid", zei een blije Démare.

Voor Kris Boeckmans lag de streep 50 meter te ver. "Ik had goeie benen, maar ben iets te vroeg moeten aangaan. Ik sloeg een groot gat, maar de finish was vrij lastig met die wind erbij ook", aldus Boeckmans.

"In de laatste 50 meter vielen mijn benen volledig stil. Démare kon er in de laatste 20 meter nog overkomen en won verdiend. Zo word ik weer tweede, dat is jammer. Maar als ik gezond kan blijven, zal ik me in de toekomst nog wel laten zien."


Misschien ook interessant: