Schumacher eist zijn plek op bij Quick-Step

Photo: courtesy Wim Dingemanse

Photo: courtesy Wim Dingemanse

Stefan Schumacher heeft de hoop nog niet opgegeven om volgend jaar voor Quick-Step te rijden. Via zijn advocaat eist de op doping betrapte Duitser zijn plaats bij de ploeg van Lefevere op. Stefan Schumacher testte tijdens de Tour positief op het gebruik van cera, maar toen dat nieuws bekendraakte, had hij al een overeenkomst met Quick-Step.

Quick-Step ontbond meteen het contract van de Duitser. Onterecht, meent Schumachers advocaat, want de Internationale Wielerunie (UCI) erkent de tests uit de Tour de France niet.

"Schumacher houdt bovendien vol dat hij onschuldig is", zegt Patrick Lefevere in Het Belang en Gazet van Antwerpen. "Dit is een lastige zaak voor mij", zegt de Quick-Step-manager. "Schumacher ligt dit jaar niet onder contract bij mij. Wat kan ik dan tegen die argumenten inbrengen? Ik ben er niet goed van."

Volgens de woordvoerder van de UCI heeft Schumacher geen poot om op te staan, want het UCI erkent de testen die tijdens de Tour werden uitgevoerd wel. Mogelijk rekt Schumacher zijn strijd tot 1 januari, als zijn contract bij Quick-Step zou ingaan.

"Ik ben niet van plan een renner te betalen die ik om principiële redenen niet in mijn ploeg wil", zegt Lefevere. "Ik ben wel goed, maar niet gek."


Misschien ook interessant: