World Championship, Cyclo-cross, Elite

Nys: 'Misschien was dit mijn laatste WK'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Sven Nys was heel ontgoocheld met zijn zevende plaats op het WK in Koksijde. "Het zou kunnen dat ik mijn laatste WK heb gereden", zei Nys aan Sporza.

Sven Nys was vooraf een topkandidaat op de wereldtitel. De Belgische kampioen kon echter nooit echt aanspraak maken op de overwinning. "Ik had veel verwacht van dit WK en ik had ook het idee dat ik in de vorm van mijn leven was. Op dit parcours kon het ook echt. Maar dat is niet genoeg en dan moet je je conclusies trekken", zei Nys in de studio van Karl Vannieuwkerke.

"Er staan jongens op het podium die ik niet voor mij had verwacht. Misschien ligt zo'n WK waar alles op één dag wordt beslist mij minder. Dat is de laatste jaren ook gebleken."

"Misschien moet ik me daar ook niet meer druk over maken. Het is misschien de ontgoocheling die spreekt, maar mogelijk was dit mijn laatste WK."

Nys was ontgoocheld over zijn wedstrijd, maar hij was niet te beroerd om toe te geven dat Albert superieur was. "Ik heb samen met Pauwels zo lang mogelijk geprobeerd om Niels onder druk te zetten."

"We zijn blijven koersen en ik heb me doodgereden in de achtervolging, maar het was zinloos. Niels was veel te sterk", zegt Nys, die zevende werd.

"Ik heb me niet gespaard met het oog op de finale. Ik kon niet rapper. Ik wilde de kloof graag dichten, maar daar was geen sprake van. Achtervolgen was zinloos. Het is echt ongelooflijk hoe snel Niels hier vandaag reed."


Misschien ook interessant: