Accent Jobs: 'Ambitie om finales te kleuren'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

De professioneel continentale ploeg Accent Jobs-Willems Veranda's heeft z'n team voorgesteld. "Even goed doen als in 2011 is geen optie. Onze ambitie ligt een pak hoger", klinkt het bij de Belgische ploeg, die voor resultaten vooral op Leif Hoste rekent.

Ploegleider Lucien Van Impe wil dat zijn renners meer doen dan zich te laten meedrijven in het peloton. "Waar we vroeger in beeld wilden komen, willen wij nu de finales kleuren en resultaten boeken."

"Hoste moet dat doen in de Ronde en, als we startrecht krijgen, ook in Parijs-Roubaix. Met Staf Scheirlinckx hebben we zelfs een tweede troef achter de hand. Wij gaan nu in de semiklassiekers en zelfs de echte klassiekers aan de start komen om te winnen."

Van Impe rekent nog op enkele andere Belgen om de ambities in te vullen. "Andy Cappelle is terug van weggeweest en vergeet Wim De Vocht en Jurgen Van Goolen niet. Ik heb een zeer goed gevoel bij deze ploeg."

De 34-jarige Leif Hoste wil bij Accent Jobs een seizoen vol kommer en kwel vergeten: "Ik heb weer de drang om te winnen in mij. Ik ga hier ook wat meer steun krijgen, waar dat vroeger niet het geval was."

"Ons team is niet sterk genoeg om een klassieker te dragen, maar dat is onze taak ook niet. Zondag wordt mijn eerste grote test, de GP La Marseillaise, mijn eerste koers na Parijs-Roubaix van 2011. Ik ga niet alles op de Ronde en Roubaix zetten. Als het kan, pak ik ervoor al wat mee", zegt Hoste.

Staf Scheirlinckx wordt ook als pion voor de klassiekers naar voren geschoven. "Het zou mooi zijn als ik met Leif de finales van de Ronde en Roubaix kan kleuren. Vorig jaar was ik achtstee in de Ronde. Het nieuwe parcours ken ik nog niet, maar het zal lastiger worden. Maar ik ben ook wat  sterker en heb wat meer ervaring."


Misschien ook interessant: