Pijnacker, Cyclo-cross

Boom is voor eigen volk de sterkste

Photo: © LottoNL - Jumbo

Photo: © LottoNL - Jumbo

Lars Boom heeft voor de tweede keer op rij de wereldbekerwedstrijd in Pijnacker gewonnen. De Nederlander vocht een knap duel uit met Niels Albert en maakte in de laatste hectometers het verschil.

De cross in Pijnacker was de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Zdenek Stybar schoot als een kanon uit de startblokken maar moest die start snel bekopen. Sven Nys maakte in het begin het tempo en zorgde voor een eerste schifting. Hij kreeg Niels Albert, Lars Boom en Klaas Vantornout mee.

Bart Wellens, die de voorbije dagen ziek was, moest weer achtervolgen. Halfverwege de wedstrijd moest Nys zijn jongere medevluchters laten gaan. Vantornout had dat al eerder moeten doen.

Albert en Boom voerden een mooi stukje veldrijden op. Vooral Boom probeerde weg te geraken, maar Albert loste de Nederlander van geen vin. Een klein foutje op het einde van de laatste ronde werd Albert echter fataal. Boom nam enkele meters en gaf die niet meer prijs.

Wellens was in de achtergrond nog bij Nys geraakt. Vlak voor de spurt schoot de Fidea-renner echter uit zijn klikpedaal.  

Niels Albert kon het Lars Boom wel moeilijk maken, maar de overwinning zat er niet in.
"Ik moet toegeven dat Boom gewoon de beste was. Als hij speciaal op deze wedstrijd gemikt heeft, ben ik al blij dat ik hem kunnen volgen heb", zei Albert. "Op drie ronden van het einde versnelde hij, maar ik kwam toch terug."

"We hebben er een mooie koers van gemaakt  en ik heb het beste van mezelf gegeven op dit parcours dat niet echt mijn favoriete omloop is", sprak  hij. "Boom, Nys en ik, wij zijn de besten op dit moment", besloot Albert.

Sven Nys (derde): "Ik kan leven met mijn derde plaats, want er waren er gewoon twee beter dan ik. In de eerste ronden voelde ik me goed maar daarna verdween de kracht stilaan uit mijn lichaam. Ik heb gereden voor wat ik waard was. De cross van zaterdag heeft me geen parten gespeeld. Ik was niet goed genoeg."

Lars Boom was niet verrast door zijn eigen sterke prestatie.  "Ik had toegewerkt naar deze wedstrijd, en dan zie je wat er gebeurt", klonk het vol vertrouwen. "Ik wist vooraf dat het goed zat en dat ik vooraan ging meedoen. "Toen ik met Niels voorop was, was het hij of ik. Ik heb geprobeerd hem wat zenuwachtig te maken zodat hij in de fout zou gaan", verklaarde Boom zijn tactiek.

"Op het einde kwam het er op aan om eerst op te draaien. Dat was vorig jaar met Wellens zo en nu was het niet anders", wist de Nederlander. "Nu komen er enkele belangrijke afspraken aan, maar ik ben er klaar voor."


Misschien ook interessant: