Zolder, Cyclo-cross

Niels Albert: 'Ik begrijp Lars Boom niet'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Niels Albert finishte maandag in Zolder op een matige achtste plaats. "Ik kreeg geen steun in de achtervolging. Ik begrijp de instelling van Lars Boom niet", zegt de Belgische kampioen. "Waarom zou ik overnemen?", antwoordt Boom.

Niels Albert heeft niet meegestreden voor de zege in de werelbekermanche in Heusden-Zolder. Hij reed maandag als achtste over de streep.

"Ik wist dat ik na mijn comeback ook eens een slechte uitslag zou rijden", zegt Albert in de kranten.

Na een mindere start naderde Albert nog op zes seconden van de koplopers. "Als ze niet meewerken in het achtervolgende groepje sleur ik ook niet meer. Ik deed teken aan Lars Boom om over te nemen, maar hij antwoordde: "Ik rijd niet.""

"Toen hoefde het voor mij ook niet meer. Dus heb ik in het resterende halfuur mijn benen gespaard. Of ik nu als vierde of achtste eindig, wat maakt het uit?"

"Ik begrijp die instelling van Boom niet. Het klassement maakt voor ons beiden niets uit, dan probeer je toch om er een wedstrijd van te maken?"

"Waarom zou ik overnemen in de achtervolging?", wuift Lars Boom het verwijt van Niels Albert weg in Het Nieuwsblad.

"Ik rijd dit seizoen slechts enkele crossen en een goed klassement maakt me niets uit. Het is niet aan mij om een kloof te dichten en de anderen terug te brengen."

"Het ontbreekt me nog aan wedstrijdrtime. De komende wedstrijden wil ik mijn vorm vooral verder verbeteren met het oog op het Nederlands kampioenschap (op 8 januari in Huijbergen, red)."

Woensdag lopen Lars Boom en Niels Albert mekaar opnieuw tegen het lijf in Loenhout, voor de vijfde manche van de GvA-trofee. U kunt de Azencross live volgen op Eén en via de livestream.


Misschien ook interessant: