Lars Boom rijdt deze winter zes veldritten

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Nederlandse ex-wereldkampioen veldrijden Lars Boom zal zich deze winter in zes crossen laten zien. Hij heeft zijn programma klaar. Hij past wel voor het WK, wat niet past in zijn voorbereiding op het wegseizoen.

Lars Boom heeft zijn crossprogramma uitgestippeld. Hij rijdt de WB-manches van Namen en Heusden-Zolder en start in Suurhuisterveen, Loenhout, Leuven en het Nederlands kampioenschap.

Boom heeft er zin in. "Want veldrijden vind ik nog steeds heel leuk. Het is voor mij ideaal om de winter door te komen en het explosieve karakter van de cross spreekt mij ook erg aan."

De wereldkampioen van 2008 in Treviso pikt vier crossen in België mee. "De sfeer bij de Belgische wedstrijden is altijd geweldig en het is formidabel om daarbij te zijn", vertelt Boom.

Vorige winter had Lars Boom zeven veldritten op zijn programma staan, dat is deze winter eentje minder. "Vorig jaar had ik al twee veldritten gereden voor december, nu moet ik nog beginnen. Ik zal zes crossen rijden in drie weken, dat is net een mooi aantal", vindt de renner van Rabobank. "Het zijn ook zes mooie wedstrijden en ik ben wel tevreden met mijn programma."

Boom past zeker voor het WK. "Wanneer het WK gereden wordt, ben ik al weer in volle voorbereiding op het voorjaar en ik wil in de klassiekers goed zijn. Dan past een WK eind januari daar niet in."


Misschien ook interessant: