Rabobank bouwt een ploeg rond Marianne Vos

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

De Nederlandse wielersponsor Rabobank heeft beslist om zich nu ook op het vrouwenwielrennen te storten. De Nederlandse bank stampt een vrouwenploeg uit de grond. Die ploeg wordt gebouwd rond de Nederlandse wereldtopper Marianne Vos.

Rabobank heeft al een ProTeam, een Continental Team en een Offroad Team. "Dat we nu een vrouwenploeg starten, is een logische stap. Het plaatje is nu compleet", klinkt het.

"We hopen met onze ervaring en expertise de basis onder het vrouwenwielrennen te versterken. Dit was het juiste moment om Marianne en haar team te ondersteunen."

Rabobank neemt de hele ploeg rond Vos over. De veelzijdige kampioene is blij dat er zekerheid is over haar toekomst. "Dit is ook goed voor onze sport", zegt Vos. "Rabobank is al jarenlang een toonaangevende naam in het wielrennen."

Vos is absolute wereldtop in het vrouwenwielrennen. Ze is meervoudig wereldkampioen in het veld en zaterdag eindigde ze voor de vijfde keer op een rij tweede op het WK op de weg. In 2006 werd ze wel wereldkampioen.


Misschien ook interessant: