'Nieuwe generatie vereenzelvigt zich met Oudenaarde'

Photo: courtesy
Jacques Burremans

Photo: courtesy
Jacques Burremans

Eddy Merckx werd gehoord door de Ronde-organisatie, voor die de beslissing nam om de Muur en de Bosberg eruit te laten. "Ach, de renners maken de koers", blijft Merckx neutraal in het debat. Fabian Cancellara vindt de "nieuwe Ronde" alvast moordend.

Het nieuwe parcours van de Ronde van Vlaanderen maakt heel wat emoties los. Merckx beseft dat en blijft op de vlakte in Het Nieuwsblad.

"We kennen de waarde van het oude parcours en het is nu afwachten wat het nieuwe traject zal geven. Maar de renners maken nog altijd de koers, hé."

Merckx vindt de nieuwe Ronde wel lastiger. "De combinatie Kwaremont-Paterberg is zwaarder dan de combinatie Muur-Bosberg."

To slot wil hij de gemoederen bedaren: "We vereenzelvigden de Ronde altijd met Meerbeke, maar de volgende generatie zal de Ronde vereenzelvigen met Oudenaarde." Merckx won de Ronde van Vlaanderen twee keer, in 1969 en 1975.

Fabian Cancellara, die de Ronde won in 2010, ziet min- en pluspunten: "Het zal een zware dobber worden, zwaarder dan vorige edities. Het wordt moordend. Wat de Muur betreft, vind ik het jammer dat die er niet meer bij is."

"Net zoals ik het jammer zou vinden als de Poggio uit Milaan-Sanremo verdwijnt. Spijtig dat aan die elementen wordt geraakt, maar voor de fans is het super dat ze ons drie keer zien passeren."


Misschien ook interessant: