World Championship, Road, Elite

Samuel Sanchez moet WK vanuit zijn zetel volgen

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Spaanse coach houdt Samuel Sanchez thuis van het WK. De olympische kampioen beantwoordt volgens Jose Luis de Santos niet aan het profiel van dit WK.

"Het was een moeilijke beslissing", zei De Santos. "Maar ik kan slechts negen renners meenemen en ik denk dat dit de beste negen zijn."

In het team is de 35-jarige Oscar Freire de uitgesproken kopman. Nochtans gaf de Rabobank-renner in de Vuelta al op na de eerste week. "Maar fysiek is hij in orde, hij heeft sindsdien hard getraind", weet De Santos.

Freire krijgt Jose Joaquin Rojas, nummer 2 in het puntenklassement van de Tour, mee als zijn eerste luitenant. Het wordt het 12e WK voor Freire, hij pakte het goud in 1999, 2001 en 2004. Ook Barredo, Flecha, Erviti, Lastras, Garate, Reynes en Luis Leon Sanchez mogen mee naar Kopenhagen.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:358


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-09-13 13:41:53Geen Ventoso. Freire wordt beter geacht als Rojas Gil hoewel deze laatste wel een mooi seizoen achter de rug heeft. Enigszins verrassend zijn wel de selecties van Reynes en Garaté. Ook LL Sanchez heeft me nog niet echt overtuigd dit seizoen. Erviti is een nuttige pion, hopelijk is hij al wel hersteld van zijn voedselvergiftiging in de Vuelta. Ook geen Joaquim Rodriguez in zijn selectie, toch na Gilbert de regelmatigste der eendagskoersen de voorbije 2 jaar.
Mijn keuze : Rojas Gil, Freire, Ventoso, Flecha, Barredo, Lastras, Erviti, S.Sanchez en Zubeldia
De Spaanse selectieheer lijkt er dus van uit te gaan dat het een groepssprint wordt.

Reply