Paris - Brussel

Galimzianov is iedereen te snel af in Brussel

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Rus Denis Galimzianov (Katjoesja) heeft zijn eerste klassieke zege beet. In Parijs-Brussel (1.BC) was hij de snelste in de spurt. Hij is de eerste Rus die de koers tussen de twee hoofdsteden wint.

Zoals wel meer draaide Parijs-Brussel uit op een spurt op de Houba de Strooperlaan, op de Heizel. Galimzianov duldde weinig tegenstand. Op 150 meter van de finish ging hij over Haedo en maakte het werk van zijn ploeg knap af.

De koers werd kleur gegeven door een grote ontsnapping. 21 renners kozen het hazenpad op de Bruine Put, na een snok van Vanendert.

Er zaten enkele snelle mannen mee in de ontsnapping (Greipel, Keukeleire, Romain Feillu en Bozic), waardoor de samenwerking niet optimaal verliep.

Op de laatste helling van de dag, de Keperenberg in Dilbeek, regende het demarrages, maar niemand geraakte helemaal weg. Intussen viel het peloton op de nek van de vluchters. Offredo spartelde nog even tegen, maar op vijf kilometer van de streep werd ook hij bij de lurven gevat.

Katjoesja bereidde de sprint voor voor Galimzianov, met succes. "Eigenlijk was dit een gemakkelijke zege", gaf Galimzianov toe, "want mijn ploeg leverde voortreffelijk werk. De laatste 4 à 5 kilometer kwam er geen ander ploeg aan te pas. Alles zat op een lint."

"Haedo ging als eerste aan, maar op 150 m van de streep ging ik op en over hem. Puur op kracht. Het was geen vlak einde, dat ligt me wel."

Galimzianov won eerder dit seizoen de tweede rit in de Driedaagse van De Panne en de eerste rit in de Ronde van Luxemburg.


Misschien ook interessant: